Insändare

Först till kvarn gäller för träffpunktens resor

Insändare Artikeln publicerades

Svar till Ensam och isolerad pensionär, BT 29/8.

Träffpunkt Simonslands mål och syfte är såväl omfattande som unikt. I ett och samma ”levande hus” verkar vi alla för att bryta isolering och ensamhet samt bidra till att öka trivseln och livskvaliteten för den enskilde.

Intresset för vår verksamhet är stort. Vi har tillsammans med alla aktörer i huset ett omfattande verksamhetsutbud där utflykter och resor är en del. Jag är därför glad över att se att så många boråsare uppskattar och vill åka med på våra utflykter. Tyvärr kan Träffpunkt Simonsland av resursskäl inte erbjuda alla som vill åka med på våra resor en plats. Tack vare och tillsammans med Stiftelsen Curamus har Träffpunkt Simonsland två minibussar som rullar flera dagar i veckan. På Träffpunkt Simonsland har vi så kallade curamusianer (helt frivilliga) som gör stora insatser för invånarna i Borås stad, bland annat kör dessa curamusianer på en helt frivillig basis våra minibussar.

”Det finns många människor i dag som ibland eller ofta upplever en ensamhet och vi på Träffpunkt Simonsland står för öppenhet, gemenskap och glädje.”

När det gäller fördelningen av platserna på våra utflykter så fördelar vi dessa till de individer som bokar upp sig. Principen först till kvarn är den som tillämpas och det finns ingen gräns för hur många utflykter man får boka sig på.

Träffpunkt Simonsland har så mycket mer att erbjuda än resorna. Om det ändå är så att det just är utflykter som tilltalar dig som person så rekommenderar jag någon av de 43 föreningarna som finns i huset. Det är vår styrka på Träffpunkt Simonsland att vi i huset kompletterar varandra.

Det finns många människor i dag som ibland eller ofta upplever en ensamhet och vi på Träffpunkt Simonsland står för öppenhet, gemenskap och glädje. En känsla av sammanhang är det Träffpunkt Simonsland vill erbjuda boråsaren och det skulle kunna svara på frågan gällande om det är rimligt att boka sig på en resa fem månader i förväg.

När denna insändare nådde BT hade Träffpunkt Simonsland tio resor och utflykter med platser kvar, totalt fanns omkring 25 bokningsbara platser. Det är därför beklagligt att den informationen inte nått fram till dig. Efter din insändare har vi sett över våra rutiner gällande utflykterna.

Sofie Nelsén, enhetschef på Träffpunkt Simonsland

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.