Insändare

Fika hjälper föga mot hetsen i hemtjänsten

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Anders Wiklund / TT

Hur ofta får vi beröm av chefen om vi gjort något positivt hos brukarna? Inte ofta. Beröm får vi om vi går plus i budgeten, skriver Undersköterska.

Snälla politiker och chefer, vad gör ni för att arbetsmiljön inom hemtjänsten ska bli bättre? Minutjakten är värre, avstånden till brukarna är långa och ologiskt planerade. Ibland är det till och med så att tre olika i personalen tar hand om en kunds tvätt. Var ligger logiken i detta? Vilka är vi till för egentligen? Hur ofta får vi beröm av chefen om vi gjort något positivt hos brukarna? Inte ofta. Beröm får vi om vi går plus i budgeten.

”Nej tack till fika som plåster på såren om inga åtgärder görs för att förbättra våra arbetsvillkor.”

När en kollega blir sjuk så måste vi andra dela upp dennes arbetsuppgifter. Det finns oftast inga vikarier att få tag på. Varför drar sig folk för att arbeta i hemtjänsten tror ni?

Man kanske vill leva ett friskt och långt liv. Stress förkortar livet. Så nej tack till fika som plåster på såren om inga åtgärder görs för att förbättra våra arbetsvillkor.

Undersköterska

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.