Insändare

Erbjuder Borås stad äldre ett värdigt liv?

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Bertil Ericson / TT

Vård- och äldreförvaltningen måste tänka om och rätt, anser Marie-Louise.

Jag läste i BT 27/4 om hur äldre tvingas handla mat på nätet och tvingas hem från korttidsboende. Jag blir djupt upprörd.

Ett par i 90-årsåldern tvingas handla mat på nätet, för att hemtjänsten inte har tid. Det är mer än bedrövligt. Frukt och grönt vill man ju se med egna ögon, inte se på en ”platta”. Att handlar är kanske parets enda sätt att komma ut en stund på dagen. Mat ska vara en upplevelse. Vård- och äldreförvaltningen måste tänka om och rätt. De som arbetar där ser väl sällan äldres sociala behov.

Mannen som tvingas hem från korttidsboendet i väntan på operation, det är också mer än bedrövligt. ”Äta, skita och sova i samma rum”, var mannens egna ord. Jag tycker fruktansvärt synd om dessa människor och önskar att jag kunde hjälpa till.

Marie-Louise

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.