Insändare

En klar försämring för oss bastubadare

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Erik Jullander

Alla pratar om hur viktigt det är med folkhälsan, men i det stora hela handlar det bara om pengar, skriver Besviken bastubadare.

Nu är det dags igen. Man ska spara en miljon kronor genom att lägga ned Kransmossens bastuanläggning. Istället ska bastu erbjudas i Mariedals IK:s lokaler.

Det sägs att hyran och städning kostar mycket pengar. Finns dessa siffror presenterade? På Kransmossen är det vedeldad bastu, på Mariedal är den elektrisk – en försämring. I dag håller Mariedals lokaler stängt lördag–söndag och öppnar först klockan 15 på vardagar. Man säger att förhandling pågår om tider, men tanken är att Kransmossen läggs ned redan till årsskiftet eller tidigare. Hinner det bli klart med öppettiderna? Om inte är det en gigantisk försämring.

Man ska ”satsa” ytterligare på Kypegården. Vad blir då vinsten med att lägga ned Kransmossen? Inte blir det en miljon, snarare tvärtom. Alla talar om hur viktigt det är med folkhälsan, men i det stora hela handlar det bara om pengar. En egen reflektion är att Kransmossen får lida för Boda isbana, inget ont om dem som nyttjar den.

Besviken bastubadare i snart 40 år på Kransmossen

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.