Annons

Elfsborgs styrelse måste ta krafttag

Insändare • Publicerad 8 november 2018
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nu behövs ett snabbt agerande så att vi supportrar kommer tillbaka till arenan, skriver Martin Andersson.

Styrelsen för IF Elfsborg måste omgående för oss medlemmar/supportrar visa handlingskraft och ta tag i de personförändringar som behövs.

Annons

Huvudtränaren för A-laget bör entledigas från sina uppgifter omgående, detta skulle ha skett redan i våras när man såg hur lagets agerande var, då man mest förlade spelet till egen planhalva och med märkliga positionsförändringar av spelarna.

”Nu behövs ett snabbt agerande så att vi supportrar kommer tillbaka till arenan.”

Hade man inte efter vår- säsongen förändrat spelsättet till ett lite mer offensivt spel, skulle det förmodligen ha blivit samma resultat som i Svenska cupen, då man åkte ut mot ett medelmåttigt lag från superettan.

Hur kunde man värva in ytterligare en defensiv spelare till det inre mittfältet, då det redan fanns spelare att tillgå i truppen? Vad som behövs på det inre mittfältet är spelare som kan ta djupleds- löpningar.

Det kan nog finnas andra sportsligt ansvariga som också behöver få till en förändring. När det gäller värvningar och tillsättande av tränare har det inte gjorts med lyckat resultat ett antal år. Där bör också till en förändring för dem som ansvarat för detta.

Det kostar att entlediga en tränare, men det kostar ännu mer med ett år som detta, med ett publikbortfall på låt oss säga sex–åtta miljoner kronor. I dagsläget finns inget som säger att detta skulle minska till nästa år.

Den nya marknadschefen, hur skall han kunna behålla alla sponsorerna, vad kommer denna inkomstminskning att bli?

Nej, nu behövs ett snabbt agerande så att vi supportrar kommer tillbaka till arenan, för att få till oss en attraktiv produkt och att vi kan behålla sponsorerna, så att vi framgent kan ha ekonomi till ett lag på övre halvan i allsvenskan.

Martin Andersson, Öxnevalla

Annons
Annons
Annons
Annons