Annons

Dyrt pilotprojekt i äldreomsorgen

Har inget emot beslutet om heltid till alla.
Insändare • Publicerad 7 maj 2014

Har inget emot beslutet om heltid till alla, men när flertalet anställda upplever att de fått en sämre arbetsmiljö i form av fler och kortare arbetspass, arbete varannan helg samt svårt att ta ut semester så välkomnar jag en grundlig utredning av det införda arbetssättet samt kostnader detta dragit med sig.

Vad det leder till kan man bara ana sig till då Lena Palmén säger i BT att vi backar absolut inte.

Annons

Är detta verkligen att respektera personalen inom vård och omsorg, kan man inte starta om och försöka få till ett hållbart arbetssätt och få med sig omsorgspersonalen i stället? (Det går att erkänna att man gjort en felbedömning)

En annan fråga man ställer sig är varför det nu när möjligheten ges så få har nappat på erbjudandet om heltid? Jag vet att det är många som under rådande omständigheter varken orkar eller vill gå upp i arbetstid.

Det märkliga är att det är först nu sedan man inom Borås stad sett att kostnader samt sjukfrånvaron ökar som man skall undersöka detta. Men det klart, detta ”pilotprojekt” var säkert inte avsett att öka utgifterna utan snarare tvärtom minska dem då ordet besparingar blivit ett ledord inom omsorgen.

Påverka denna situation som uppstått för de anställda inom vård och omsorg kan vi alla, vi har val till hösten och då kan man med fördel använda pennan på valsedlarna så de anställda kan få den ledning av verksamheten de förtjänar.

Anhörig till anställd inom omsorgen

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons