Annons

Diskussion kring sms-parkeringen

I slutändan är det alltid någon som kommer i kläm i parkeringsfrågan, skriver Patrik.
Publicerad 7 november 2018
Detta är en opinionstext i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: JESSICA GOW / TT

Huruvida man ska betala med mobilen och den aktuella appen kan diskuteras. Till parkeringsbolagets försvar kan man ju säga att i och med att appen inte kostar någonting och att det i den finns olika betalningsalternativ så som faktura eller kontokort. För den som är någorlunda haj på tekniken är inte det något större problem. Kommer man inte behöva den i fortsättningen så är det bara till att radera.

Det jag skulle önska är att alla städer använder samma app. Åker jag till Göteborg funkar inte ”Borås-appen”. Det jag då har fått göra är att ladda ner Göteborgs applikation. Där kan jag dock inte välja faktura då den bara är kopplad till kontokort.

Annons

Enligt artiklar i BT har parkeringsbolaget börjat montera ner automaterna med hänvisning till statistik som påvisar att boråsarna använder appen så mycket att det inte är lönt att ha kvar automaterna som tydligen kostar pengar. Det är väl ungefär samma resonemang som när telefonautomaterna försvann.

I slutändan blir väl problemen vilka element man ska ta hänsyn till när nya tekniker dyker upp på marknaden. Alltid är det någon som kommer i kläm.

På ett ställe, lasarettet, är väl SMS-parkering att föredra till besökarnas fördel. I stället för att riskera böter eller betala på tok för mycket kan man via mobilen reglera parkeringstiden. Inte minst på akuten där man aldrig vet hur lång tid det kommer att ta.

Oavsett vilka beslut som tas så blir väl sällan alla nöjda.

Patrik

Annons
Annons
Annons
Annons