Insändare

Det är Försäkringskassan som beslutar

Lars Hermansson ,

Svar till insändaren ”Utlämnad till handläggarens välvilja”, BT 1/11. När jag läser din insändare uppfattar jag det som att du har börjat arbeta efter en kortare heltidssjukskrivning och att du i efterhand fått beslut att du inte är berättigad till hel ersättning.

Jag förstår att det beskedet känns svårt att få i efterhand. Men det är Försäkringskassan som beslutar om rätten till sjukpenning, till vårt stöd har vi bland annat det medicinska underlag som din läkare utfärdar. För att få rätt till hel sjukpenning ska man inte ha någon arbetsförmåga alls. Den bedömningen gör vi utifrån det arbete och de arbetsuppgifter du har i ditt arbete i förhållande till den diagnos och symtom du har av din sjukdom. I ditt fall innebar det vad jag förstår att vi bedömde att du kunde arbeta 75 procent trots din sjukdom.

Har du fler frågor får du gärna ta kontakt med mig.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.