Annons

De rödgröna och SD svek Fristad

Ingress här...
Politik • Publicerad 7 december 2017
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

”Det går an att ge befolkningen löften”, skriver Silfverklinga och Qvarnström i en replik till mig i BT 3/12. Det är ju precis det jag menar. I mitten av november stod Silfverklinga i Fristad och lovade en aktivitetspark. En vecka senare hade han och SD kunnat göra verklighet av löftet, men röstade emot allianspartiernas förlag om att påbörja det under 2018. Att SD hade med det i sin egen budget hjälper ju inte när den redan var bortröstad.

Silfverklinga och Qvarnström påstår att jag kallat dem ”röda”, det är inte sant, jag skrev inte ett ord om det i min insändare. Däremot har deras partiledare sagt att han hellre regerar med Löfven än Lööf, och av det får väl medborgarna dra sina egna slutsatser när vi går till val.

Annons

Den rödgröna gruppen har också replikerat (1/12) och vill undergräva min trovärdighet genom att påstå att de visst bryr sig om Fristadsbornas aktivitetspark genom att ha med den i sin investeringsbudget 2019. Men vem som styr kommunen 2019 har ingen av oss en aning om eftersom det som bekant är ett val nästa år. Nu handlade det om budget för 2018 och där lade allianspartierna fram ett förslag om att påbörja arbetet med en aktivitetspark i Fristad 2018. Både de rödgröna och SD hade kunnat rösta för det, men röstade emot.

Anna Svalander (L)

Annons
Annons
Annons
Annons