Insändare

Borås stad måste lösa taxifrågan

Insändare Artikeln publicerades
På bild Martin Johansson taxichaufför på Izigo Taxi , centralstation, taxi
Foto: Barzan Dello
På bild Martin Johansson taxichaufför på Izigo Taxi , centralstation, taxi

I alla städer av jämförbar storlek finns uppställningsplatser för taxi ordnade i anslutning till järnvägsstationen, påpekar Magnus Sjödahl.

Det borde vara en självklarhet att det finns möjlighet för resande som ankommer till Borås centralstation eller resecentrum att finna lediga taxibilar. Från och med nu är det tydligen omöjligt, eftersom tekniska förvaltningen inte menar att detta är av vikt. Detta är naturligtvis en helt oacceptabel inställning.

Det vittnar om en bristande förståelse för såväl ankommande resenärers behov samt taxiföretagens möjlighet att verka.

”Borås ska inte hamna i skamvrån på grund av bristande intresse från tekniska förvaltningen att lösa denna fråga.”

I alla städer av jämförbar storlek finns uppställningsplatser för taxi ordnade i anslutning till järnvägsstationen. Det är något som resenärer har rätt att förvänta sig. Taxi är en viktig del för att hela resan från dörr till dörr ska fungera.

Att taxi är en del av kollektivtrafiken är inte någon nyhet. Det slogs fast redan i ”Nationellt kollektivtrafikprogram på väg 1998–2007” (Vägverkets publikation 1998:37). Där står bland annat: ”Taxiföretagens roll inom kollektivtrafikområdet är att bedriva trafik som en komplettering till eller del i den ordinarie kollektivtrafiken.”.

Självklart måste en lösning snarast komma till stånd, som är fungerande för såväl kunder som taxiföretag. Borås ska inte hamna i skamvrån på grund av bristande intresse från tekniska förvaltningen att lösa denna fråga.

Magnus Sjödahl (KD), ledamot kommunfullmäktige

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.