unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Bevara det som är unikt med Hestra

Våga värna det svenska kulturarv med lantlig prägel som ännu finns kvar på Hestra, uppmanar styrelsen för Borås västra socialdemokratiska förening.
Den mindre delen av ladan är bygd i början på 1800-talet och den större tillkom under 1900-talet. Nu kan hela bygget rivas och ersättas av bostadshus.
Den mindre delen av ladan är bygd i början på 1800-talet och den större tillkom under 1900-talet. Nu kan hela bygget rivas och ersättas av bostadshus.
Foto: Jonatan Westerlind
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi i styrelsen för Borås västra socialdemokratiska förening anser att nämnden ska se till att bevara det som är unikt med Hestra. I området, som är unikt, finns vackra hus från 1800-talet, när man promenerar där så är det en känsla av gammalsvensk lantidyll. Att bygga de trevåningshus som detaljplanen visar är verkligen att förstöra.

Ett svenskt kulturarv värt att bevara anser vi, ett unikt område mitt i Borås. Gestaltningen av området kommer att bli helt förvanskad om det byggs så höga och stora huskroppar på den lilla ytan. Husen passar helt enkelt inte in, så vi vill att nämnden fattar ett nytt beslut i frågan om Torp-Hestra 4:4. Gör om och gör rätt, och tillåt inte ett bygge av dessa volymer. Våga värna det svenska kulturarv med lantlig prägel som ännu finns kvar.

Styrelsen för Borås västra socialdemokratiska förening