Nyheter

Ni kunde väl ha sagt till...

Nyheter • Publicerad 17 mars 2008

Ni kunde ha sagt till att ni ville ha snö, så hade jag ordnat det.

Till februarilovet hade det varit perfekt, eller till junior/ungdoms SM på skidor som fick flyttas från Tvärred norr ut. Säg bara till när snö behövs, så gör jag en eller ett par gulliga uteplanteringar. Det slår inte fel.

Faktum är att det fungerar ungefär som en regndans. Tvätta fönstren och det blir ösregn senast samma kväll. Eller som pappa gjorde på den tiden han rökte och fick stanna vid någon järnvägsövergångs rött lysande lampor. Han tände ett cigarett. Och tåget kom, om inte som skjuten ur en kanon, så med god fart och inom två bloss.

Åter till min fina plantering som består av ett antal lysande gula tête a têter, ber om ursäkt, accenten på a:et vill inte hänga med, och minimala pärlhyacinter, där man bara kan ana den blå färgen. Eller kunde ana. Nu ligger snötäcket tjockt och mjukt över de blommande lökarna.

Aprilsnö är fåra gö säger folk som bor på landet och det betyder att snön kommer med välkommen fukt, som ger fåren gott om mat. Hoppas bara att det inte kommer några lössläppta får förbi och knaprar på delikatesserna i krukan under snön.

Inger Dahlin-Ros
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.