Utbildningschef i Herrljunga hoppar av: "För hög belastning"

Efter ett knappt halvår på posten som utbildningschef, slutar Anna Wetterbrandt.
Herrljunga • Publicerad 15 december 2009

Arbetsbelastningen är för hög och hon får stöd av förvaltningen som kräver åtgärder.

Uppgiften om att Anna Wetterbrandt väljer att sluta som chef för utbildningsförvaltningen, kom i går som en total överraskning för Herrljunga kommun. Hon tillträdde tjänsten så sent som i juli i år efter en tid som tillförordnad chef.

– Det här är något vi inte hört förut, menar kommunalrådet Kurt Hårsmar (C) som tycker att uppsägningen är tråkig.

– Vi får sätta oss med nämndens presidium och diskutera tjänsten och vilka åtgärder som krävs.

I Anna Wetterbrandts kortfattade uppsägning, daterad den 30 november, sägs inget om orsakerna. Till BT säger hon att arbetsbelastningen tvingat henne att åsidosätta sitt privatliv för mycket.

– Jag tror att kunskapen finns i kommunen att det är för hög arbetsbelastning för förvaltningscheferna men jag har inte drivit frågan. Och jag har mycket positivt att säga om arbetet som varit utvecklande.

Anna Wetterbrandt har jobbat i kommunen i 20 år, bland annat som rektor på ett flertal skolor. Hennes uppsägning väcker uppmärksamhet inom utbildningsförvaltningen där ledningsgruppen uttalar sitt stöd för henne i en skrivelse.

Hannah Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.