Annons

Trappar upp inför revystarten

Årets revy är färdigsnickrad. I morgon har den premiär.
Herrljunga • Publicerad 3 mars 2011
Christian Palmén och Krister Mattsson laddar för årets uppsättning av Herrljungarevyn.
Christian Palmén och Krister Mattsson laddar för årets uppsättning av Herrljungarevyn.Foto: Oskar Pålsson

– Det är naturligtvis den bästa vi någonsin har gjort, säger Christian Palmén i Revysällskapet Stinsen.

I år heter uppsättningen Fnitter & Glamour. Klockan sju i kväll är det dags för premiären i Kunskapskällans aula – men förväntan har hos somliga av den blivande publiken varit väldigt stor.

Annons

– Det kom in en man här när vi övade den 19:e februari – men hans biljett gällde för 19:e mars. Han såg sig om i den tomma salen och frågade om han var i tid. Jag svarade att han var en månad och en timme för tidig, berättar Christian Palmén med ett skratt.

Första revyn sedan 2009

Förra året var det ingen revy i Herrljunga – i stället samarbetade Revysällskapet Stinsen med Kulturkrocken i Vårgårda.

– Senast vi spelade revy i Herrljunga var 2009. Sedan starten 1991 har vi haft 16–17 uppsättningar, säger Krister Mattsson.

Av de som var med 1991 finns två personer fortfarande kvar i ensemblen: Annika Larsson och Ninni Johansson.

Nytt för i år är trappan som finns på scenen.

– Jag har tjatat om en trappa i säkert 15 år, så det känns bra att få den nu, säger Krister Mattsson med ett skratt.

Trosvarning utfärdad

Han och Christian Palmén tror att det finns flera sketcher och nummer som kommer att etsa sig fast på åskådarnas näthinnor.

– Alfhild och Signe ska bege sig utanför 50-skyltarna i Herrljunga och åka utomlands. Det blir en återkommande grej genom hela föreställningen, säger Mattsson.

Annons

– Jag tror att Herrljungas egna pojkband kommer att bli populärt. Kvinnorna kommer att bli i likadan extas som under The Beatles glansdagar på 60-talet, säger Christian Palmén – och tillägger:

– Jag tror – eller rättare sagt förväntar mig – att kvinnorna i publiken kommer att kasta upp trosorna på scenen. Därmed är trosvarning utfärdad!

Totalt är närmare 40 personer involverade i årets uppsättning. 13 visningar är inbokade – samtliga i Kunskapsskolans aula.

Har Herrljunga en bra revypublik?

– Med tanke på att det bor ungefär 10 000 personer här och att vi brukar ha ungefär 2 000 åskådare totalt sett måste man väl säga att det är bra uppslutning, säger Christian Palmén.

Revysällskapet Stinsen

Ensemblen: Joakim Blomberg, Sofia Frick, Hampus Haga, Urban Hernbo, Ulla Hjelmer, Ninni Johansson, Anita Klasson, Hilma Klasson, Annika Larsson, Krister Mattsson, Christian Palmén, Linnéa Runstedt och Matilda Runstedt.

Orkestern: Martin Holm, Fredrik Nycander, Peter Porss, Göran Åhlfeldt.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons