Annons

Skickliga företagare prisades

Årets företagare i Västra Götaland är Kenn och Pierre Ahlgren som driver Bröderna Ahlgrens Marmorinredningar AB i Remmenedal.
Herrljunga • Publicerad 15 september 2014
Tvillingbröderna Kenn och Pierre Ahlgren fick priset som Årets företagare i Västra Götaland av Anna Falk i Företagarna Herrljungas styrelse och Företagarna Västra Götalands vd Maria Derner.
Tvillingbröderna Kenn och Pierre Ahlgren fick priset som Årets företagare i Västra Götaland av Anna Falk i Företagarna Herrljungas styrelse och Företagarna Västra Götalands vd Maria Derner.Foto: Anne Engström

Tvillingbröderna Kenn och Pierre Ahlgren, som äger Bröderna Ahlgrens Marmorinredningar AB, blev Årets företagare i Herrljunga 2013. Nu har de utsetts till Årets företagare i Västra Götaland 2014 och den 10 oktober representerar de regionen i tävlingen Årets företagare i Sverige.

Bröderna har genom en medveten satsning på kort tid ökat företagets omsättning från tio–elva miljoner till 21 miljoner kronor och fått upp vinsten till tio procent. Samtidigt har de kunnat både bygga ut 2008 och nyanställa. I dag arbetar tolv personer, inklusive de själva, i företaget plus att man anlitar tre inhyrda montörer i Stockholm. Hela produktionen ligger i Remmenedal.

Annons

Det är ett riktigt familjeföretag där Kenn Ahlgren är vd och Pierre Ahlgren är produktionschef. Pierres sambo arbetar på kontoret, brödernas pappa arbetar kvar i företaget, en kusin arbetar i produktionen och Kenns son pluggar bygg och anläggning med steninriktning för att gå in i företaget.

2012 gick de igenom Företagsacceleratorn hos Connect Väst och utsågs till årets tillväxtföretag.

Företagarna Västra Götalands vd Maria Derner, som delade ut priset tillsammans med Anna Falk i Företagarna Herrljungas styrelse, säger att utmärkelsen bara kan gå till företagare som själva är ägare till företaget och att företagen bedöms utifrån ett antal kriterier såsom att vara en god förebild, inte ha betalningsanmärkningar, arbeta med miljöhänsyn, ha en bra personalpolitik och ha en god tillväxt och lönsamhet på lång sikt.

- Herrljunga har legat bra till förut, säger hon. För några år sedan var Stayhard nominerat för Västra Götaland. Men det är roligt att ett producerande företag utses.

Det finns inget penningpris utan man tävlar bara om äran.

- Det passar ihop med min syn på företagande, säger Kenn Ahlgren. Min drivkraft är inte främst att tjäna pengar även om man måste göra det också, utan att kunna anställa människor och se dem utvecklas. Vi är bra på det vi gör.

Nästa steg för företaget är att med hjälp av Rolf Borrås på Pilfalken göra en genomlysning av verksasmheten för att se vilka bitar som är mest lönsamma och var man ska lägga huvudfokus för att fortsätta utvecklas.

Motivering

Bröderna driver familjeföretaget i fjärde generationen. Genom stor yrkesskicklighet och gediget kunnande har man lyckats sälja företagets produkter till både hovet och statsministern. Med bibehållen lönsamhet har man gjort stora investeringar och satsat på expansion. Detta har belönats med att bolaget utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri. Årets Företagare i Västra Götaland 2014 är tvillingbröderna Kenn och Pierre Ahlgren på Bröderna Ahlgrens Marmorinredningar AB.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons