Annons

Skadade kablar startade andra branden

Det var värmeskadade elledningar som startade den andra, ödesdigra branden i Tångahallen i Vårgårda.
Den första branden var dock med stor säkerhet anlagd.
Herrljunga • Publicerad 4 juni 2010
Hallen totalförstördes.
Hallen totalförstördes.Foto: Hannah Larsson

Det var sent i måndags kväll som räddningstjänsten larmades till Tångahallen den första gången. Efter att ha släckt en mindre brand i ett omklädningsrum och sökt av med värmekamera lämnade man platsen.

Kl 03.26 gick larmet igen, och snart var hallen övertänd.

Annons

En av teorierna var att gärningsmannen hade återvänt och tänt på igen, men så är alltså inte fallet enligt polisen utredning som nu är klar.

– Det var elledningar som hade skadats i den första branden som hade överhettats och antänts efter att räddningstjänsten hade åkt från platsen, säger Roger Jansson, utredningsbefäl vid Alingsåspolisen.

Polisens tekniker är mer eller mindre helt säkra på sin slutsats, liksom på att den första branden var anlagd. Polisen har säkrat en del bevis och flera personer har förhörts, men än finns ingen misstänkt gärningsman.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons