Regeringen nobbar kvinna som vill ärva död mans miljoner

En Herrljungabo lämnade efter sig ett arv på 3,7 miljoner kronor. vilket en kvinna i Stockholm ville skulle tillfalla henne.
Herrljunga • Publicerad 8 mars 2010

Regeringen nekar dock kvinnan att få ärva mannen, vars tillgångar har gått till Allmänna arvsfonden.

Kvinnan var bekant med Herrljungabon och efter den sistnämndes bortgång hösten 2008 ansökte kvinnan om att hela arvet skulle gå till henne. Hon hävdade att Herrljungabon några veckor före sin död hade sagt att han ville testamentera allt till henne. Hon åberopade också uppgifter från två personer, som tillhörde hennes vänner men som inte kände den döde.

Varken länsstyrelsen eller Kammarkollegiet har funnit något som talar för kvinnans version. En kusin till Herrljungabon har uppgett att denne på sin dödsbädd funderade på att skänka allt till kyrkan, men aldrig nämnde något om Stockholmskvinnan. Kusinen har också sagt att han inte ens kände till kvinnans existens, men kvinnan hävdar i sin tur att det beror på att Herrljungabon ville hålla sitt privatliv hemligt.

Inte heller Regeringen anser att kvinnan har kommit med några hållbara bevis och avslår alltså hennes ansökan.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.