Annons

Politiker avgår efter ansvarsfrihet

Tre politiker i Herrljunga avgår efter kommunfullmäktiges beslut i går kväll. Revisorn Johannes Karlstad är mycket besviken på politikerna i Herrljunga och meddelade i går kväll att han avgår.
Herrljunga • Publicerad 26 juni 2013

– Det är ett stort engagemang när det handlar om smör, Bregott och jämställdhet men när det kommer till tunga ärenden som ekonomin är det tyst, säger Johannes Karlstad (FP).

Han tycker bland annat att det inte var många som var uppe i talarstolen sig under debatten då frågan om ansvarsfrihet togs upp.

Annons

Trots att båda socialnämnden och socialnämndens ordförande Christina Abrahamsson (M) beviljades ansvarsfrihet meddelade hon och även socialnämndens vice ordförande Ronnie Rexvall (KV) att de avgår.

– Detta var ett beslut som jag tog redan efter förra veckans budgetbeslut, säger Christina Abrahamsson. Med den budgeten som valdes så bildades i princip ett nytt styre.

S-budgeten klubbades då igenom trots att kommunen har ett annat politiskt styre.

– I och med den anmärkning som vi i socialnämnden fick tolkar jag det som att man inte är nöjd med vårt arbete, säger Ronnie Rexvall.

Erika Arnadottir
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons