Annons

Kvinna våldtagen under knivhot – larmade via handskriven lapp

En man i 20-årsåldern i en mindre ort i Herrljunga kommun misstänks för att under ett par veckors tid ha låst in sin sambo och våldtagit henne under knivhot. Med i lägenheten var kvinnans barn.
Herrljunga • Publicerad 30 november 2009

Genom att smuggla ut en handskriven lapp fick kvinnan till slut hjälp.

Mannen greps och anhölls i helgen. Han är misstänkt för grovt olaga hot, grov våldtäkt, misshandel och olaga frihetsberövande, samt olaga hot mot kvinnans barn.

Annons

Mannen och kvinnan, som är några år äldre, är sambos sedan en kort tid tillbaka.

– De har haft ett kort förhållande som har spårat ur rejält, säger kammaråklagare Robert Beckard.

Enligt honom har de brott som mannen nu misstänks för pågått de senaste veckorna. Under den tiden har kvinnan varit inlåst i lägenheten.

– Hon har inte fått gå ut helt enkelt. Och om hon någon gång har fått gå ut så har han följt med. Han har vaktat henne hela tiden, säger Robert Beckard.

Det var i lördags som kvinnan efter att ha blivit våldtagen under knivhot lyckades larma polisen. Efter de misstänkta övergreppen var mannen, kvinnan och hennes barn och handlade mat.

– Hon har sprungit fram till en familj i en affär och lämnat en lapp skriven på engelska, säger Håkan Sennerfors, inre befäl vid Alingsåspolisen där mannen sitter anhållen.

På lappen fanns en vädjan om att mottagaren skulle ringa polisen och larma dem till lägenheten.

Ropet på hjälp hörsammades och mannen greps och anhölls senare under lördagen.

Troligtvis kommer häktningsförhandling att hållas mot mannen under dagen i dag.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons