Hektiskt i köket inför finmiddag
– Ni två! Vad gör ni?
Hovmästare Manjula Andersson sätter raskt två skolkamrater i arbete. Med några man kort i köket, gäller det att utnyttja resurserna.
– Det svåra är att få till en checklista med allt som ska göras. Jag har säkert glömt tusen grejer...
Det är hon och köksmästare Emma Högäng som har komponerat trerättersmenyn som Kunskapskällans studenter bjuds på.
– Förrätten är en skagenfylld smördegsbakelse på somrig salladsbädd. Varmrätten är herrgårdskyckling med klyftpotatis, rosépepparsås och baconlindade grönsaksknyten, frestar Emma Högäng.
Desserten är en mäktig chokladfudgetårta med vispad grädde och färska jordgubbar – oerhört läcker, kan BT:s reporter intyga.
De 14 studenterna i hotell- och restaurangprogrammets första och andra årskurs står för middagen som är planerad sedan länge, berättar läraren Guri Weltman.
– Förberedelserna startades redan i början av veckan.
Även byggprogrammet engagerades att dekorera festlokalen med ballonger och girlanger inför gästernas entré.
Elever och lärare samlades i går för att fira "sista natten med gänget" med allsång, spex och uppträdanden.