Annons

Hårdare regler om fyrverkerier

Användning av fyrverkerier måste utredas.
Herrljunga • Publicerad 18 april 2008

Det behövs en kraftfull reglering av användandet av pyroteknik för nöjesändamål, slår Håkan Lindgren (mp) fast i en fullmäktigemotion.

”Varje år kommer ett antal männi-skor till skada och egendomsskadorna som uppstår på grund av fyrverkerierna är omfattande. Olägenheterna är stora för många, inte minst husdjuren, och en del diffusa skador som exempelvis skador på syn och hörsel kan ha sitt ursprung i pyrotekniska artiklar även om den enskilde inte alltid inser sambandet. Miljöaspekten skall inte heller glömmas bort. Det är stora mängder kemikalier som sprids av raketer och smällare”, skriver han.

Därför föreslår han att det införs förbud att använda pyrotekniska produkter inom Herrljunga kommuns tätorter. Undantag görs på nyårsafton, påskafton, valborgsmässoafton från mörkrets inbrott till klockan 01 på natten och då i organiserade former.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons