Flaggan i topp på Molla skola

Lagom till skolavslutningen, invigde Molla skolas föräldraförening en skylt och en färgglad flagga som lotsar besökare rätt.
Herrljunga • Publicerad 8 juni 2010
Barnen hjälpte Ingemar Kihlström att hissa flaggan med texten Det händer på Molla skola med färgglada händer som motiv.
Barnen hjälpte Ingemar Kihlström att hissa flaggan med texten Det händer på Molla skola med färgglada händer som motiv.Foto: Tua Hurtig Wigforss

Många barn och föräldrar var med och rensade ogräs vid gungor och rabatter, fixade krukor med blommor, slog i utstickande spikar, lagade fotbollsnät, sopade förrådstak och annat pyssel.

Barnen kunde även rida på Kulis ridskolas ponnyhästar, få sina ansikten målade med ansiktsfärg samt klappa och ge flasklammet Astrid ogräs.

Utbildningsnämndens ordförande Ingemar Kihlström (KD) höll tal och invigde sedan skylten och flaggan, samt hissade den med hjälp av alla barn. Rune Stakeberg blåste fanfar i trumpet. Efteråt bjöd föräldraföreningen på korv och bröd och Mörlanda Livs bjöd på tårta. Föräldraföreningen samarbetade även med Studieförbundet Vuxenskolan, som hade hjälp till med inbjudan till kvällen.

Hannah Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.