GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Bostäder och Altorp är det viktigaste nu”

Socialdemokraterna har 9 av 31 platser i Herrljungas kommunfullmäktige och är i opposition tillsammans med L, MP och V. Mats Palm är förstanamn på S-listan.
Publicerad 2 september 2018
Mats Palm (S) framför hans arbetsplats IMI i Ljung.
Mats Palm (S) framför hans arbetsplats IMI i Ljung.Foto: Inger Melin

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

Efter att ha jobbat fackligt under många år, såg jag att jag kunde och borde bidra även inom politiken.

Vi arbetare har ju behov som måste tillgodoses även utanför jobbet, barnomsorg, bostäder, äldreomsorg kollektivtrafik m.m. berör ju oss alla.

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

Att vi till sist fick igång ombyggnaden av Hagens äldreboende och att vi kunde köpa loss vårt stationshus var såväl roligt som nödvändigt. Att vi fick igång två flerbostadshus efter många års stiltje var bra, att vi fick ett beslut om vår konstgräsplan var också roligt.

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom?

Att jag inte hann ro iland ett markköp i anslutning till järnvägsstationen, och att vi inte kom igång med en process för att bygga ut bowlinghallen i Mörlanda.

4) Din hjärtefråga?

Bostadssituationen är det allra mest centrala just nu. Att vi får igång en rejäl om och tillbyggnad av Altorpskolan tror jag är väldigt nödvändigt. Alla kommunens ungdomar ska ju passera denna skola, då måste den motsvara högst ställda krav.

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de?

Oj, den var svår. Behoven är så stora och önskemålen så många.

Jag tror att behoven för stunden är störst inom äldreomsorgen, där skulle ett tillskott göra gott för äldres boendesituation och sociala gemenskap.

Barn och ungas idrottande är viktigt. Här vet vi att vissa lokaler är hårt belastade, och i en del fall väldigt gamla och slitna. Det skulle jag vilja stärka budgeten för.

Den sista pengen får gå till att skapa schysta arbetstider och arbetsförhållanden för vår personal i första hand inom äldreomsorgen.

Inger MelinSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.