GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Annons
Innehåll från Holgers stugmaterial

Hemmet i fokus när folk inte är på jobbet

Pandemin påverkar fortfarande många företag. Men i bygghandeln är det mer att göra än någonsin. Och snart är högsäsongen igång på allvar.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.
Ett område där efterfrågan just nu är hög är utomhusfärg
Ett område där efterfrågan just nu är hög är utomhusfärg

Tufft för restauranger och turismaktörer. Men det är också tydligt att pandemin inneburit ett uppsving för vissa branscher. Inte minst gäller det bygghandeln och Holgers Stugmaterial, där man menar att man har mer att göra än någonsin. Theodor Segerblom är butiksansvarig och han har flera förklaringar till att kunderna hittar till butiken.

”Vi ser att det är många som tänker måla huset i sommar”

- Jag tror att en del handlar om att många har ändrat hur man lever sitt liv. Många jobbar hemifrån, vilket inte var fallet före pandemin. En del är fortfarande permitterade. Gemensamt för många är att man tillbringar mer tid i sin bostad. Dessutom lägger man inte pengar på så mycket annat, som resor och liknande. Då har många viljan och möjligheten att investera i hemmet. Man prioriterar annorlunda helt enkelt.

Att just Holgers Stugmaterial har många besökare i dessa tider tror han beror på utbudet.

- Det är fortfarande en pandemi som härjar. Man besöker inte fler butiker än vad man måste. Då tror jag att vi har en fördel med vårt stora utbud. Vi är en komplett leverantör som erbjuder allt till hemmet. Vi hör också det från kunderna, att man uppskattar att inte behöva åka mellan flera olika butiker, säger Segerblom.

Ett område där efterfrågan just nu är hög är utomhusfärg. Kanske inte en produkt man i första hand förknippar med Holgers Stugmaterial, men i butiken har man erbjudit färg länge och ser det som en viktig del i att ha ett komplett utbud.

- Vi ser att det är många som tänker måla huset i sommar. Och nu är vi också på väg in i målningssäsongen, för vädret är ju det allra viktigaste när man ska måla. Målning är också en sak som vi ser att många vill göra själva, som ett semesterprojekt, säger Segerblom och fortsätter:

- Internet och sociala medier har gett människor möjligheten att läsa på själva. Jag upplever att folk är mer pålästa när man kommer hit till oss, då är det också lättare att hjälpa till.

Vilket är det vanligaste misstaget folk gör när man målar?

- Att man stressar. Dels med tanke på vädret, att man kanske har ett visst antal dagar avsatta till målningen och så är inte vädret tillräckligt bra. Man ska inte måla i stekande sol och man ska inte måla i regn. Sen bör man ge själva målningen tid också. Var noggrann, så behöver du inte göra om i efterhand.

När börjar folk att måla sina hus då?

- Vi kommer in i den perioden precis nu. Målningssäsongen startar nu, när det inte längre är några frostnätter. Sen är det ju en utmaning att bo i Sjuhärad och måla sitt hus, för det får ju inte regna. Det optimala vädret är 20 grader och mulet. Så om du kan, vänta tills vädret är perfekt – det blir ett bättre resultat!

Mer info

5 tips när du målar utomhus!

Vänta in vädret! Du vill helst ha en molnig dag utan regn. Men en regnig dag är värre än en solig när det gäller målning.

Slarva inte med förarbetet! Tvätta, skrapa och slipa är kanske inte det roligaste man kan ägna sig åt men det har stor betydelse för resultatet.

Använd rätt grejer! Skaffa rätt sorts penslar och ha en stabil stege. Du kanske behöver en ställning? Det är praktiskt men kostar också mer.

Glöm inte att täcka! Var noga med maskeringstejp runt fönster och snickerier. Skyddspapp eller plast funkar bra för att skydda rabatterna.

Låt det torka! Var noga med att följa färgens torkningstid. Stressa inte och måla nästa lager för tidigt, för då skyddar inte färgen som den ska.

Annons
Innehåll från Holgers stugmaterial

Läs mer:

Därför ökar köksrenoveringarna just nu