Nyheter

Två möten att minnas

Få saker är så känslomässigt som ett möte.
Nyheter • Publicerad 13 september 2008

Det kan framkalla ångest, glädje, rädsla, attraktion, nostalgi eller rätt och slätt ett stort förlösande garv.

Hultsfred 2008.

Jag sitter med ett tiotal mycket trevliga, något ölstinna killar på tältcampingen för en intervju om allt som har med festival och musik att göra.

Plötsligt är det någon som ställer sig upp och frågar om det ”är jag som är jag”, varpå jubel och kramkalas bryter ut. Jag befinner mig mitt i lejonens kula – Army Of Darkness – bandet med kanske Västsveriges i särklass sämsta texter som jag sågat längs fotknölarna.

För några sekunder blir det lite märkligt men snart skrattar vi gott åt detta osannolika sammanträffande.

Efteråt är det svårt att begripa att folk med så mycket hjärna kan skriva så förtvivlat dåliga texter.

Ett av sommarens mest oväntade och roliga möten blev det i alla fall.

Ett annat roligt möte var det med Pontus Swanberg. Depressive Art spelade på Nabben och med på gitarr fanns en kille med långa röda dreadlocks och en enorm karisma.

Swanberg ägde scenen - en smula märkligt för en vikarierande gitarrist kan tyckas men oavsett det, visade det sig vara en mycket duktig gitarrist och scenpersonlighet. Hans album ”Out of Time” befäster att det är fråga om en mycket kreativ och duktig musiker. Det känns som att han verkligen vill förmedla något med sin till stor del instrumentala musik, vilket han också lyckas med. Det känns att det finns själ och hjärta med i det här som är en platta för alla som sätter värde på musikalitet och perfektion.

Bitvis känns det en aning överpretentiöst och stundtals blir det oerhört tröttsamt att lyssna till alla otaliga gitarrorgier som exempelvis i losecframkallande Heaven.

Men förutom den ”missen” imponerar Swanberg som trots sin unga ålder lyckats få ihop ett tämligen moget alster. Framför allt är låtarna Moonlight och Out of Time sköna för själen och Dream 457 härligt drivande.

Spännande att se vad framtiden kommer med för Swanbergs del.

I kväll spelar härliga Kid Galahad på höstpremiären på Rockborgen. Bandet har nyligen lagt upp nya låtar på sin hemsida och kvällens gig blir också det första med bandets nya basist Erik Benjaminsson. Även Lace, Wolf Verine och Apollo spelar på ”Borgen” i kväll.

Catalina Bruna
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.