Annons
Nyheter

Man skulle varit häst

Nyheter • Publicerad 17 augusti 2008

Jacques Rogge har besökt ridtävlingarna i Hongkong. IOK-presidentens kommentar efter att ha sett interiören i stallarna:

– De var så fina att man skulle kunnat bo där själv.

Annons

Jag kollar med Viktoria Carlerbäcks hästskötare Michaela Grom. Hon håller med:

– Villkoren här är suveräna. En del skötare ligger faktiskt i stallet. Fast inte jag.

Tävlingshästarna har varsin enrummare på 4 x 4 meter, propra, träväggar i kinesisk stil, gummimattor i hela lägenheten, samt ett spa i omedelbar anslutning.

I den dagliga helpensionen ingår fyra mål. Den består av näringsriktig kost. Halmen och höet är av kinesisk toppkvalitet. Den svenska truppen kompletterar utspisningen med medbringat kraftfoder.

Sabotage mot hästarna ska till varje pris förhindras. Varje fyrbent olympier bevakas därför av tio säkerhetsvakter. De flesta är volontärer med vaksamma ögon.

Förresten har vi hygglig komfort även här i pressbyn. Journalisthorden utfordras med klart godkänd mat. Roligt att de svenska kineskrogarna lyckats sprida sina menyer ända hit, eller hur det nu är.

På presscentrum finns allt från frisör till styrketräningslokal. Där inne bland löpband och lyftredskap syns sällan några kollegor från hemlandet.

Vi träffas oftare på den amerikanska hamburgerbaren i källarvåningen.

Vad göra när Max tvingats stänga. Eller var det i en annan stad

Jan Hansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons