Annons
Nyheter
Så brygger du te
Nyheter • Publicerad 3 november 2008
Svart te:
* Förvärm tekannan genom att skölja den med kokhett vatten.
Annons
* Tillsätt en tesked te per kopp i silen och låt den stå i kannan ett tag så att tebladen aktiveras av ångan.
* Häll sjudande vatten (95 grader) genom silen.
* Låt teet dra, mellan två och sju minuter beroende på sort.
* Ta ur silen, rör om ordentligt och servera.
Vitt och grönt te:
* Förvärm tekannan
* Tillsätt te, mängd beroende på sort, i silen. Låt tebladen stå en stund och aktiveras av ångan.
* Häll vatten (80 grader eller svalare, beroende på sort) genom silen.
* Låt teet dra en till tre minuter för gröna teer, sju till femton för vita.
* Ta ur silen, rör om och servera.
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons