Nyheter

Massor av choklad!

Nyheter • Publicerad 21 september 2008

I går var det lördag. Vår familj hade en väldigt trevlig lördag, med fint höstväder och lite småprojekt ute. Plötsligt kände jag ett otroligt sug efter choklad, gick fram till barnen och sa: Ska vi gå och köpa lite lördagsgodis? Tja, kan vi väl göra snart svarade de. Men jag ville gå NU, så efter ett tag var vi alla på väg i det fina höstvädret för att köpa godis.

Väl framme vid godisdisken bestämde jag mig snabbt för en STOR chokladkaka, det var lika bra att ta en 200 grams när jag ändå var i farten. Åh, vad god den var, jag åt mycket (men faktiskt inte hela). Efteråt fick jag nästan lite dåligt samvete, och för att tänka på något annat läste jag lite i en gravidtidning, ni vet en sådan där det bland annat står vad som händer med bebisen vecka för vecka. Döm av min förvåning, och lättnad när jag läste på vecka 15: "Sugen på mjölk eller mjölkchoklad? Det kan bero på att bebisen samlar på sig kalcium". (Ur Vi Föräldrar gravid).

Vilken lättnad, då var det ju egentligen inte jag som var sugen på massor av choklad, det var ju bebisen! Detta kändes med ens så bra, att jag i bara farten åt upp de resterande bitarna...

Synd bara att det är jag som måste lida för allt det goda man stoppar i sig om ett par månader, men tills dess ska jag frossa med gott samvete!

Fredrika Thornander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.