Annons
Nyheter

Man kan aldrig veta...

Nyheter • Publicerad 3 mars 2010

När man har barn slås man ibland av en tanke" vad ska det bli av dessa små individer då de blir stora"?. Kanske är detta det som gör att resan blir så spännande, ingenting har ett givet svar. Intressen kommer ofta och går, men vissa har bestämda mål redan som små, och för många är det nog slumpen som avgör vad man kommer att arbeta med och hur livet kommer att gestalta sig.

Själv sa jag tydligen redan som liten att jag skulle ha en stor familj. Och, ja, i mångas ögon är vi nog en ganska stor familj.

Annons

Härom veckan då bokrean startade på natten bestämde jag mig för att åka in. Tänkte att det kunde vara spännande, vilket det också var. Inte främst för att jag hittade fantastiska bokfynd, nej snarare kom jag på mig själv med att gå där i bokaffären mitt i i natten, och småle. För om man hade mätt IQ på den folksamlingen som befann sig där inne hade nog mätaren slått i botten. Märk väl, att jag kände mig som en betraktare i detta avseende, jag räknade mig definitivt inte till denna grupp! Men jag beundrade deras specifika kunskaper då de småpratade med andra som också tittade på böcker. Det avspeglade sig så tydligt att det här var människor som kunde otroligt mycket. Jag var relativt ensam borta vid barnavdelningen...

Tänk om något av barnen kommer bli så belästa? Eller kanske kan någon av dem rent utav finna kärleken och bosätta sig i ett annat land? Eller kanske kan någon av dem bo nära oss, så att vi får träffa dem ofta? Det viktigaste är väl att var och en får göra det de vill i så stor utsträckning som möjligt.

Ja, det är nog det som är charmen, att man faktiskt inte vet. Jag tror ändå att det viktigaste man kan göra som förälder är att uppmuntra bra intressen barnen har, coacha dem lagom mycket och sedan gå hårt efter devisen att man har "ramar med kramar".

Visst är det viktigt att se hela resan som ett äventyr, man vet aldrig riktigt vad som händer, och tur är väl det!?

Fredrika Thornander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons