Nyheter

Lagom är bäst!

Nyheter • Publicerad 23 september 2008

Idag har jag och Joel varit på öppna förskolan för första gången. Det var trevligt, så hit får vi väl gå då och då. Det har inte funnits anledning att dra dit honom tidigare har jag tyckt, eftersom han har varit för liten för att ha utbyte av det. Med sitt första barn är man ofta ganska snabbt ute på alla möjliga aktiviteter, men det kan ju också bli ganska långa dagar i väntan på att någon annan ska komma hem (och så är det ju inte i alla fall heller, för den delen).

När vårt andra barn föddes var hon snabbt med ute på aktiviteter, eftersom storebror krävde aktivitet. Hon fick hänga med på öppna förskolan, sångstunder med mera.

Med vårt tredje barn Joel har det på ett sätt varit lite som att börja om med första barnet. Dock inte vad det gäller aktiviteter, eftersom våra eftermiddagar ofta är fulla av storasyskonens olika sysselsättningar, och vi har fullt upp med att hålla ordning på dessa. Vi har i stället haft lugna förmiddagar, grejat hemma, gått promenader, självklart har vi ibland träffat någon annan som är hemma, men det har inte varit superprioriterat.

Med nummer fyra lär det väl bli som med nummer två, han eller hon kommer att få hänga med på lite aktiviteter, så att Joel förblir nöjd och glad.

Läste i en "Dassbok" vi har: Konsten att vara mamma: "Aktiviteter: Första barner: Du ta med din baby till babygymnastik, babysim och sagoläsning. Andra barnet: Du tar med din baby till babygymnastik. Tredje barnet: Du tar med din baby till affären."

Det står inget om fler barn än så... Men visst är det så, som en kompis alltid sa: "Att bakom varje skämt finns ett sting av sanning".

Vi får väl helt enkelt se hur vårens aktiviteter kommer att se ut när vi väl är där, lite svenskt lagom blir nog bäst, eller hur?

Fredrika Thornander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.