Nyheter

Det lätta eller jobbiga sättet?

Nyheter • Publicerad 21 oktober 2008

Just i dag kände både Julia och jag oss lite hösttrötta. Vi bestämde oss för att vila lite eftersom det ändå var dags för Joel att sova. Trodde vi ja...Så liten och så envis! Vi försökte låtsassova i sängen bredvid Joel, men han brydde sig inte ett dugg, utan stod och sjöng och busade. Inte blev det bättre av att det kom in en lekfull valp...

Som förälder får man ju ofta ta besluten åt små barn, Joel kan inte välja att inte sova, han stupar redan vid 16-tiden då, efter mycket gnäll och gny...

Var och lyssnade på Katerina Janouch förra veckan. Hon hade en hel del bra att säga. Bland annat då det gäller detta att ta besluten åt sina små barn. Hon sa att då de är lite större, så de förstår innebörden i saker och ting, kan man säga att "Vi gör det på det enkla eller det jobbiga sättet, men det blir ändå som jag vill". Så sant, det gäller bara att härda ut de gånger som barnen väljer det jobbiga sättet. Det viktigaste är att jag ändå får det som det var tänkt från början, det tar ibland bara lite olika lång tid!

Var hos tandläkaren i går. När sköterskan skulle ta röntgenbilderna så såg hon att jag var gravid, vilket tandläkaren hörde (säkert såg han det också). Jaha, då kan du ta röntgen efter det att du fått barn sa han och tittade i sina papper. Men, var inte du gravid förra gången du var här också? Jo, det var jag, lite tätt blir det mumlade jag... Men så bra sa tandläkaren, jag har inga barn alls, så det är skönt att någon annan fyller min barnakvot... Ja, så kan det vara när man väntar barn för fjärde gången!

Fredrika Thornander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.