Nyheter

20 jäst med mera...

Nyheter • Publicerad 15 maj 2009

Sitter här och mumsar på en tallrik med vaniljyoghurt och tinade björnbär. Fantastiskt gott! Att Han sedan är iväg och äter på restaurang får man bortse i från... Tror nog att min tallrik här hemma är väl så god?!

I dag var vi på öppna förskolan. Joel och en jämnårig kompis, som brukar leka ihop kan vara rätt så tuffa. De är inte rädda för att gå fram till andra, eller att titta på deras leksaker, eller ibland ta dem ifrån dem... Det var en annan kille, som var lite större än dem där också. Han tyckte inte om deras framfart, så till sist så fort han såg dessa två killarna skrek han. När Joel och hans kompis ändå närmade sig skrek han "Nej, jag vill gå hem"... Håller jag och min vän på att uppfostra blivande små huliganer tro? Vi kunde inte annat än att småle lite åt situationen (i smyg).

Kankske fick Jacob en vän på öppna förskolan. En annan liten kille som vi börjar lära känna har visat sig vara född samma dag som Jacob, dessutom bor de bara ett par hus bort. När man har barn öppnar detta ofta upp till många nya bekantskaper, man lär känna nytt folk helt enkelt. Särskilt med nummer ett, Jonathan var detta guld värt, då man var nyinflyttad och hade hela dagarna att fördriva med bara ett barn.

Sally, hunden fick en ny vän i går. Det är en collie, och han och hans husse kommer hit på lördag och ska leka. Collien för att öva sig i att lära känna andra hundar, och Sally för att hon så gärna vill leka, leka, leka!

I morgon ska det bli bakkurs av! Jag fick mailat en lista till mig med saker jag skulle handla. Det var en hel del. Bland annat 20 paket jäst. Då jag handlade hos vår lokala handlare var det flera som tittade på min fulla vagn, samt alla jästpaket. Slår vad om att de tänkte, att nu måste hon baka hela dagarna till sin stora familj! Ja till sist träffade jag grannen i kassan. När han såg alla jästpakete frågade han: "Är det vad du gör nu på dagarna"? Då passade jag på att säga lite högre än vanligt att "nejdå, det är inte hem till mig, jag handlar till en bakkurs". Så nu behöver ingen tro att jag själv skulle baka upp 20 paket jäst i helgen...

Fredrika Thornander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.