1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
FaktaFramtidsvision för SvenljungaHur ska pengarna räcka?

Fredrik Skott (KD): ”Ett samhälle som respekterar äldre respekterar alla människor”

Han är politikern som är bra på att kompromissa och gärna påminner om Svenljunga kommuns bästa sidor. När det kommer till prioriteringar värnar Fredrik Skott (KD) frågor som rör äldres situation och företagsklimatet.
Fredrik Skott (KD) bor gärna i tält när han semestrar. Tillsammans med familjen har han upplevt många campingplatser i Sverige och Europa, men också i Kenya. ”Jag gillar att vara ute och känna hur min kropp blir levande. Genom åren har vi övernattat på helt fantastiska platser som inte går att köpa för pengar.”

När Fredrik Skott väl engagerade sig i politiken blev han fast. Han beskriver det som ett sätt att vara.

– Jag vill verkligen vara med och påverka. Under den här tiden har jag fått en större inblick i medborgarnas vardag och hur politiken påverkar dem.

Han kom in i politiken vid förra valet. Nu är Fredrik Skott Kristdemokraternas första namn till kommunfullmäktige i Svenljunga.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Han tycker att Svenljungaborna har mycket att vara stolta över. Företag, föreningsliv och inte minst människor med stort engagemang.

– Företag som Blåkläder, Star Trading och Mjöbäcksvillan står för kvalitet och är kända i hela landet.

Men han lyfter också fram det ideella engagemanget han ser i föreningar och inom kyrkan.

– I min roll som politiker möter jag människor som har ett hjärta för samhället.

Skolfrågan har varit en dominerande fråga under Fredrik Skotts tid som aktiv i politiken. Han anser inte att det är något lätt beslut. Hans parti har förordat att alla skolor som finns idag ska få vara kvar.

– Jag känner mig väldigt nära Kristdemokraternas grundideologi som handlar om att samhället byggs av familjer, företag och föreningslivet. Offentligheten ska finnas till för att stärka detta.

Fredrik Skott säger att kommunen har vuxit i hans hjärta ju längre han har bott här. "Jag är inflyttad men det är verkligen inte svårt att känna för Svenljunga.”

En av Fredrik Skotts hjärtefrågor handlar om företagsklimatet. Utifrån företagarnas perspektiv finns det mycket som kan förbättras i Svenljunga kommun. Fredrik Skott tror att kommunen behöver bli bättre på att lyssna.

– Jag kan känna en sorg över att företagarna upplever företagsklimatet som så dåligt. Som en liten kommun borde vi ha nära till varandra och lätt att kommunicera, säger han.

Han poängterar att det är viktigt att reflektera över för vem kommunen finns till för.

– Vi finns till för invånarna och företagen. Vi behöver hitta en konstruktiv dialog.

Fredrik Skott lyfter fram Svenljungaförslaget som ett bra initiativ till dialog med medborgarna.

– Det kan belysa vad människor som bor i en ort i kommunen tycker är viktigt.

Frågor som berör äldre människors förutsättningar ligger också en hjärtefråga för Kristdemokraterna.

– Vi kommer att ha ett öga på de frågorna framöver. Ett samhälle som respekterar äldre respekterar alla människor, säger han.

Fredrik Skott ser att det finns en risk att äldre människor påverkas på olika sätt när en kommun har behov av att spara pengar.

Under mandatperioden har Kristdemokraterna samarbetat med Centerpartiet och Miljöpartiet. Fredrik Skott är för samarbete i allmänhet och anser att det är extra viktigt för ett litet parti.

– För oss är det nödvändigt, vi behöver ha folk att bolla med. Vi har haft konstruktiva samtal och är ganska överens om mycket.

Han beskriver sig själv som en nyfiken politiker som tycker om utmaningar.

– Ibland kan jag sucka över att vissa frågor är för svåra, men hade det varit för lätt så hade jag nog tröttnat.

Han säger också att han är bra på att kompromissa och inte alltid få precis som han vill.

– Ibland får man leva med att vissa lösningar inte blir fullkomliga. Det kan liksom skava lite. Det klarar jag bra, säger Fredrik Skott.

Fredrik Skott

Ålder: 48

Bor: Ullasjö i Svenljunga

Familj: Fru och tre barn.

Gör: Pastor i Tomaskyrkan i Svenljunga, säljare på företaget Intuagera.

”Vi jobbar konstruktivt med skolan och har en skolplan som är klar och fastställd. Det förs ett bra samtal mellan kommunen och de olika byarna. Vi kommer att ha utmaningar men vi löser dem gemensamt. Vi har ett samhälle som mer byggs av oss medborgare tillsammans, inte i första hand den offentliga sektorn.”

”Generellt behöver kommunen hålla hårdare i pengarna. KD har tillsammans med C och MP haft som förslag att kommunens överskottsmål ska vara två procent istället för en procent. Vi behöver vara mer restriktiva med att anställa i kommunens verksamheter. Ser behovet ut att öka kan vi skynda lite långsammare så att ekonomin hänger med. Framtiden är också ett behov. Det kommer att behövas investeringar i skolan framöver oavsett hur vi löser skolfrågan. Det är något som alla partier är överens om men hänger inte ihop med den ekonomin vi har”

Läs mer

Borås

Trafikolycka i Ullared – sex personer inblandade

En trafikolycka inträffade i Ullared runt 20 över fyra på måndagseftermiddagen. I olyckan var två bilar och sex personer inblandade. Ingen person fördes till sjukhus.

Borås

Boråsaren satt uppe hela natten – lyckades fånga ”Neowise” på film

Kometen Neowise är nu synlig på himlen och lockar stort intresse bland astronomer

Borås

Trafikstörning på R40 – flera lösa hästar nära vägen

Flera lösa hästar ska ha befunnit sig i anslutning till R40 i höjd med Flygplatsmotet strax innan Landvetter Flygplats. Enligt Trafikverket ska de lösa hästarna ha påverkat körfälten i båda riktningarna.

Borås

Efter år av motgångar – vandalisering i butiken: ”Orkar snart inte mer”

Företagets tuffa tid: ✓ Storbranden ✓ Pandemikraschen ✓ Inbrottet

Kind

Dömdes för att ha tagit stryptag på elev – nu slutar läraren

Skolchefen: ”Det är ett avslutat kapitel”.

Nyheter

Efter vargangreppen i Romsås – ingen skyddsjakt på varg

Länsstyrelsen kommer inte besluta om skyddsjakt efter dubbla vargangreppen.