Nyheter

Ny chans för Falcao att visa England

Hans tid i den engelska ligafotbollen blev allt annat än lyckad. Men det är historia. Sedan han återvänt till Monaco och under sommarens VM har Radamel Falcao visat toppform. Nu har colombianen chansen att slå ut England.(TT)
Publicerad 2 juli 2018

Han fick vänta tills han var 32 år gammal. Men mot Polen fick Radamel Falcao äntligen göra sitt första VM-mål för Colombia som vann matchen med 3-0.

””
””

James skadad

Falcao missade förra VM-slutspelet på grund av skada, och Colombia fick i stället se en ny stjärna slå igenom på allvar i Brasilien: James Rodríguez. Han vann skytteligan i mästerskapet 2014 men har den här sommaren dragits med skador. Han missade premiärmatchen mot Japan och klev av den sista gruppspelsmatchen mot Senegal. Enligt tidningen El Tiempo "pekar allt på" att James inte spelar mot England.

I mittfältarens möjliga frånvaro blir trycket på Falcao ännu större. Englands offensive spelare Jesse Lingard, som spelade tillsammans med Falcao i Manchester United, fick inte se colombianen lysa i Premier League. Men han såg ändå tillräckligt för att nu höja ett varningens finger mot "El Tigre".

””

Ändrar inte spel

England, som fick en relativt enkel gruppspelsresa, har sett rivaler som Tyskland och Argentina åka ut ur VM - och laget har börjat drömma om något stort. England har inte nått kvartsfinal sedan 2006 - men motståndet nu blir ett annat test än gruppspelet.

””

För segraren väntar antingen Sverige eller Schweiz i kvartsfinalen.

TT