Nyheter

Svensk taktik kan öppna för Kane

Taktiken har varit lyckosam sedan hösten 2016. I VM-kvartsfinalen mot England kan dock strategin att släppa kanterna öppna för stjärnan Harry Kane. - Det kan nog bli en del dueller, säger Sveriges lagkapten Andreas Granqvist. Kvalmatcher, playoff, gruppspel eller åttondelsfinal . . .(TT)
Publicerad 4 juli 2018

Kvalmatcher, playoff, gruppspel eller åttondelsfinal ... samtliga matcher har en gemensam taktisk grund i försvarsspelet: "Ge dem kanterna."

I kvartsfinalen mot England kan dock Sveriges tillvägagångssätt leda till en direkt fara: Harry Kane.

””
””

"Ett bra lag"

Trots att spelsättet kan ge attraktiva ytor till en av Premier Leagues största stjärnor är Granqvist inne på att Sverige inte ska ändra på något, att de ska fortsätta spela precis som de har gjort sedan Janne Andersson tog över som förbundskapten efter EM 2016.

””

Martin Olsson, som har stött på Kane under säsongen i England, är inne på samma linje. Han litar på att försvaret och mittbacksduon Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf kan hantera situationerna som lär uppstå i Samara på lördag.

Påminner om Italien

””
””

Peter Wettergren tycker att Gareth Southgates England spelar lite annorlunda jämfört med andra lag som Sverige har mött och att britternas 3-5-2 påminner om Italien. Det gör att landslagets assisterande förbundskapten är inne på att vissa justeringar i svenska spelet ändå måste göras.

Redan i arbete

””

Duon Wettergren och Andersson ville inte spilla tid efter 1-0-segern mot Schweiz. Redan på planet från S:t Petersburg till Gelendzjik var de på piloten för att få reda på hur det gick mellan England och Colombia.

””

TT