Nyheter

Chadli efter vändningen: "Gav aldrig upp"

Belgien är klart för kvartsfinal i fotbolls-VM. Detta efter en galen vändning mot Japan där inhopparen Nacer Chadli blev matchhjälte på tilläggstid med sitt 3-2-mål. - Ett mål för hela folket.(TT)
Publicerad 2 juli 2018

Den första halvleken slutade mållös och var i stort sett fri från farliga målchanser.

Allt hände i den andra halvleken som bjöd på en sprakande målshow. Där Japan tog kommandot redan i den 48:e minuten. En djupledsboll av Gaki Shibasaki gav Genki Haragushi ett läge till höger i straffområdet. Haragushi tvekade en gång, men avlossade sedan ett skott som gick i den bortre burgaveln utan chans för den belgiske målvakten Thibaut Courtois.

Bud på ett tredje

Bara fyra minuter senare - sedan Eden Hazard hunnit träffa stolpen - utökade Japan. Målskytt Takashi Inui med ett skott utifrån som skruvade sig bort från Courtois som var chanslös.

Japan hade även bud på ett tredje mål, som antagligen hade avgjort matchen.

””

I den 69:e minuten väcktes det belgiska hoppet. Efter inlägg i straffområdet hamnade bollen till slut hos Jan Vertonghen som med en nicklobb i vänsterläge kunde överlista den japanske målvakten Eiji Kawashima.

Fem minuter senare kom kvitteringen. Inhopparen Marouane Fellaini nådde högst efter ett inlägg och kunde göra 2-2.

"Mål för hela folket"

Avgörandet väntade till matchens absoluta slutsekunder. Detta sedan Japan haft en bra chans att avgöra matchen på en frispark. Den efterföljande hörnan plockade målvakten Courtois ned och satte sedan igång spelet snabbt.

På mindre än tio sekunder vände Belgien från eget straffområde till att avgöra matchen. Kevin De Bruyne spelade ut bollen till Thomas Meunier som i sin tur spelade in bollen i straffområdet till inhopparen Chadli som sköt Belgien till kvartsfinal mot Brasilien.

””
””
””

Otröstligt Japan

För Japan slutade VM på ett mycket bittert sätt. Efter matchen var besvikelsen påtaglig, många av spelarna låg på planen till synes otröstliga efter det snöpliga slutet.

””

För Belgien väntar en av de stora favoriterna, Brasilien, i kvartsfinal.

””

TT