Annons
Nyheter

Hjärndöd drift med inaktuella succéer

Den här recensionen är 1576 tecken lång (med mellanslag). Men för att beskriva den femte och senaste delen i skräckparodi-serien Scary Movie räcker det egentligen med ett enda ord; skit.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2013
Charlie Sheen och Lindsay Lohan hamnar i säng i Scary movie 5.
Charlie Sheen och Lindsay Lohan hamnar i säng i Scary movie 5.Foto: Quantrell D. Colbert

Skit spelar för övrigt också en viktig roll i flera scener. Bland annat när en hund får en tandborste inkörd i röven innan den används av filmens kvinnliga huvudperson (Ashley Tisdale). Eller när en mexikansk städerska bjuder den manliga huvudpersonen (Simon Rex) på bajskorv med bröd.

Ha. Ha. Ha.

Annons

Humorveteranen David Zuckers filmer har alltid varit som mer pubertala varianter av Mel Brooks. Ibland har resultatet blivit riktigt roligt, som i Nakna Pistolen eller Top Secret!, men med Scary Movie har han kapitulerat inför de billigaste möjliga kiss- och bajsskämten, varvat med tafatta popkulturgliringar och skämmig under bältet-komik.

Scary Movie 5, regisserad av Malcolm D. Lee (Soul Men) efter ett manus av Zucker och hans ständige kollega Pat Proft, bjuder på några små glimtar som minner om crazykomediernas storhetstid på 80- och 90-talet. I övrigt är det en hjärndöd drift med Paranormal Activity, Black Swan, Apornas Planet och andra inaktuella succéer. Rollistan är likvärdigt patetisk med gästspel av tragiska kändisfigurer som

Charlie Sheen och Lindsey Lohan. Filmen inleds för övrigt med dessa två i en sängkammarscen, skämtandes om tabloidbilden av sig själva medan de har akrobatiskt maratonsex. I uppspeedat tempo. Till tonerna av Benny Hill-musiken.

Att använda referenser från ett sexistisk tv-program som peakade 1977 skvallrar väl lite om hur fräsch den här filmen känns.

Mats T Olsson

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons