Nyheter

"Min sjuåring är mobbad"

BT:s kurator svarar på en läsarfråga om en sjuårig tjej som känner sig mobbad.
Nyheter • Publicerad 15 september 2008
BT:s barnexperter: barnläkare Daniel Wallmyr, barnmorskan Eva Hallsnäs som är ny i gänget och kuratorn Eva-Lena Hellman.
BT:s barnexperter: barnläkare Daniel Wallmyr, barnmorskan Eva Hallsnäs som är ny i gänget och kuratorn Eva-Lena Hellman.Foto: 

"Hej,

Skulle vilja ha lite tips om mobbning.

Jag har en dotter på 7 år har precis börjat första klass.

En dag sa hon: Mamma jag känner mig mobbad! så börja hon gråta hon berättar att hennes kompisar i skolan kallar henne olika saker och är dumma mot henne.Så var det även under förskoleklassen men nu upplever hon att det har blivit värre, vissa dagar vill hon inte ens gå till skolan. Jag får tårar i ögonen!!

Hemma är det nästan samma kompisar som bor runt omkring, alla de går ihop men min dotter står ensam.

Har pratat med skolan och bett dem hålla lite koll på henne men de har inte sagt något ännu. Jag får panik, detta får inte hända!

Jag tar gärna emot lite tips och ideer!

TACK på förhand ERA"

Svar:

Din dotters upplevelser skall tas på fullaste allvar. Jag vill råda dig att åter igen ta kontakt med någon personal på skolan där din dotter går, klassföreståndaren, rektorn, skolsköterskan eller skolkuratorn, och berätta om ert bekymmer. Säg att du känner till att det skall finnas en "likabehandlingsplan" på skolan och önska att få hjälp utifrån denna. Ge sedan personalen tid att arbeta med det hela och lita på att de gör vad de kan. Be sedan om att du får en återkoppling, det vill säga ett samtal, med den personen du talat med efter en tid. Be också gärna om tips om hur de, som känner ditt barn, tror att du själv kan ge stöd till din dotter hemma på bästa sätt. Om skolan och hem samarbetar brukar det ge en trygghet för barnet.

Det låter också som att din dotter skulle kunna vara betjänt av någon organiserad fritidssysselsättning som hon är road av.

Med vänlig hälsning

Eva-Lena

Vill du också ställa en fråga till BT:s barnexperter?

Maila till vardagsliv@bt.se.Märk mejlet experten.

Svar publiceras på bt.se/vardagsliv samt då och då i tidningen.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.