Annons

Möter kollegerna med ett leende

Angelica Eriksson, medarbetare på Transcom AB i Borås, gör livet lättare för sina arbetskamrater genom att vara glad och omtänksam och möta dem med ett leende.
Familj • Publicerad 3 februari 2008
Angelica Erikssons arbetskamrater gjorde henne mycket överraskad genom att på fikarasten överräcka BT-buketten.
Angelica Erikssons arbetskamrater gjorde henne mycket överraskad genom att på fikarasten överräcka BT-buketten.Foto: Yvonne Gunneriusson
Foto: 

För det ska hon nu få BT-buketten.

Det kom ett mejl till BT från Frida Olsson och Alexander Forsell på Transcom AB. Så här skrev de:

Annons

”Vi vill anmäla vår kollega, Angelica Eriksson, på Transcom AB till BT-buketten för att hon alltid är så go’ och glad och bryr sig verkligen om sina kolleger och ser till att alla har det bra. Kommer alltid till jobbet med ett leende på läpparna och ser till att det smittar av sig på arbetskamraterna.

Hon är verkligen världens bästa kollega och vän, som alltid sträcker ut en hand till andra. Vi skulle bli glada om hon kunde få BT-buketten så att alla får se vilken bra person hon är. En glad överraskning är Angelica väl värd (speciellt nu när det är så dåligt väder!).”

Och dåligt väder är det verkligen när Angelicas arbetskamrater kommer ut till parkeringen för att möta BT. Marie, Alexander, Andreas och Frida är ändå mycket glada för att ha fått möjligheten att överraska Angelica.

I fikarummet är många av hennes arbetskamrater samlade. Förvåningen hos Ange-lica blir jättestor när Frida går fram till henne med blommorna.

– Vad gör ni? Vad är det här? Nu börjar jag gråta, utropar Angelica.

– Du är en kollega som alltid ställer upp, säger Frida. Därför ville vi att du skulle få de här vackra blommorna.

– Vad ni är söta, ropar Ange-lica, och så börjar kramkalaset när hon går runt och kramar så många hon hinner med.

Transcom AB är ett call center som arbetar med kundtjänst till 90 procent. Företaget ingår i Kinnevikskoncernen. Avdelningen som Angelica och hennes arbetskamrater arbetar på är en temaavdelning som arbetar mot bank och finans. Det innebär att de ringer bankernas kunder och erbjuder dem banktjänster efter att bankerna utbildat dem om de tjänster som finns.

Företaget startade år 2001. Angelica har arbetat här länge, tycker hon, i drygt två år. De flesta andra här är också unga människor som jobbar ihop pengar och sedan går vidare. Men några ”trotjänare” finns det, ett par av medarbetarna har varit här en längre tid.

Blir folk irriterade över att ni ringer?

Annons

– Nej, det är inte så farligt med det, säger Angelica, men jag brukar förstås fråga om jag stör.

– Men jag är fortfarande skakig! utropar hon. Jag fick ett mejl från Frida om en överraskning som hon hade åt mig i eftermiddag. Jag skulle klä mig fin, och det gjorde jag, men strumpbyxorna har gått sönder! Jag trodde förstås att vi skulle gå ut och äta.

Hon tycker att blommorna är jättefina, och säger att de kommer att passa så bra i hennes kök. Hur hon ska sköta dem vet hon också: snitta dem och byta vatten varje dag.

Veckans BT-bukett innehåller: limefärgade anastasiachryss, cerise santini, limefärgade hyperikum, cerise germini, rosa rosor och cerise veronica. Bladmanschetten består av araliablad. Den är dekorerad med mikadopinnar. Buketten är bunden av Susanne Magnusson.

Yvonne Gunneriusson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons