Annons
Nyheter

Hektisk valspurt för Tenfjord-Toftby

Moderaternas femtenamn, Cecilia Tenfjord-Toftby från Borås, valspurtade in i det sista i dag i Göteborg.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2014
Foto: Andreas Carlsson

– I en opinionsundersökning i går var det 34 procent av de tillfrågade som ännu inte hade bestämt sig. Vi kanske inte kan få några att ändra sig, men vi kanske kan få några till att gå och rösta? säger Cecilia Tenfjord-Toftby.

Hon har tagit det allt annat än lugnt under söndagen.

Annons

På förmiddagen stod hon vid Moderaternas valstuga på Kungsportsplatsen i Göteborg, och under eftermiddagen knackade hon dörr i Fiskebäck i västra Göteborg.

– Bara ett samtal till. Det är vår kampanjslogan, säger Tenfjord-Toftby.

I Fiskebäck hade hon sällskap av Jonas Ransgård (M), vice ordförande i kommunstyrelsen i Göteborg.

– Vårt mål i Göteborg var 30 000 samtal med väljare. Och det målet nådde vi i går, säger han.

Opinionsundersökningarna pekar mot att Moderaterna kommer att göra ett dåligt val, partiet pendlar mellan tre och fyra mandat. Det gör läget tufft för Tenfjord-Toftby på femteplats.

– Det är ju så det är. Fyra mandat är i alla fall fler än tre som vi fick i opinionsundersökningen i går. Vi får se senare i veckan när alla personkryss är räknade, jag tror att kryssen kommer att få större betydelse än i något annat tidigare val, säger hon.

Läs mer i morgondagens tidning!

Erik Terneborn
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons