Nyheter

Mindre än 24 timmar kvar

Nyheter • Publicerad 16 september 2008

...Innan IF Elfsborg - Malmö FF kickar igång på Borås Arenas ständigt gröna matta.

I söndags var det som bekant senast match i Sundsvall, en matchdag som först fylldes av frustration och sedan tomhet. Jag vet att det låter rubbat men jag blir oerhört frustrerad av att se Elfsborgsmatcher framför en TV jämfört med när jag är på plats. Anledningen är enkel, jag tror verkligen att min närvaro på matchen kan påverka dess utgång. Att jag genom att skrika, peppa, pyska, muttra, ja att bara vara där, ÄR en del av matchen. Söndagens match genomleds på en av Borås sportpubar med några vänner och för varje sumpad gulsvart målchans växte klumpen i magen tills domaren blåste i pipan och 0-0 var ett faktum.

Varför kan vi inte göra mål och vinna matcher mot bottenlag som Sundsvall? varför känns KFF mest som en dopad östtysk på 80-talet? Man vet att de snart borde förlora men likförbannat fortsätter de att vinna. Något måste helt enkelt vara skumt/konstigt/fel på Kaalma när de vinner trots skador på Rydström och Elm borta mot Bajen? Eller är de verkligen bara så bra? När jag efter matchen cyklade hem och funderade över tabellsituationen, alla sumpade målchanser och all frustration möttes jag av kalla vindar. Jag stannade, drog upp jackan och konstaterade att nu är det höst på allvar. Frustrationen och klumpen i magen byttes ut mot något annat, tomhet.

MFF imorgon alltså, en av Sveriges mest välmeriterade klubbar som trots massvis med miljoner på banken inte lyckats alls de senaste åren. Sett till tabellsituationen borde vi slå dem, men så enkelt är det givetvis inte. Matchen börjar 20.00 och nu två dagar starkare efter Sundsvalls-matchen intalar jag mig att hösten är min vän och inte min fiende. Jag intalar mig att allsvenskan är som bäst på hösten, när de viktiga poängen står på spel och allt snart ska avgöras. Att jag gillar när det är lite ruggigt och kallt på ståplats, när man behöver hålla igång för att inte frysa. Imorgon ska vi skapa stämning och ta tre poäng Elfsborgsvänner, hösten är vår vän!

Imorgon kommer vi att öppna Gula Villan 16.00. Är du en av alla Elfsborgare som inte vart där? Gör ett besök! Under året som gått har vi haft många lyckade matchsamlingar, TV-visningar, fester, middagar, styrelsemöten och tifoarbeten i vår lokal. Villan har utan tvekan blivit navet i föreningen Guliganernas verksamhet. Kom dit och ta en fika eller bara för att prata Elfsborg.

Imorgon kommer Guliganerna även att delta i en manifestation som görs ungefär samtidigt över hela Europa under namnet Eurostand 08. Senast det begav sig var 1998 och då handlade det om rätten att stå upp på fotbollsläktare för de som önskar det. Ett ständigt lika aktuellt ämne som nu utökats med några punkter. Man kan läsa mer om Eurostand 08 på www.guliganerna.se

Eric Sjölin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.