Annons
Nyheter

Wiland höll nollan igen

En supernolla i 450 minuter.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2008

Är inte det landslagsklass så säg!

Johan Wiland säkrade med största sannolikhet sin EM-biljett i går.

Annons

– Får jag fem knallar? Vad kul! det är första gången i karriären, säger Elfsborgs målvakt och skiner med hela det svullna ansiktet.

De fula röda märkena på höger kind är minnen från Michael Mensahs dobbar och på en räddning hämtad ur den högre skolan.

– Inget att säga om, lite dumt av honom att sparka eftersom jag hade bollen

Trots stor Elfsborgsdominans blev det en svettig afton för den levande väggen längst bak. Två bra räddningar redan i matchinledningen, sen den där makalösa som föregick sparken i ansiktet och ytterligare ett par. Wiland utstrålade enormt självförtroende och var säkerheten personifierad.

– Bästa matchen i år, kul att få hålla nollan igen.

Den har han hållit i 450 minuter nu, vilket är lika med fem matcher. Men än är det 45 minuter till personliga rekordet från 2002.

– Fem och en halv match höll jag tätt då. Det var pressande, jag var ung och fick hela tiden höra om chanserna att slå Tore Stenbäckens gamla klubbrekord. Riktigt skönt faktiskt när Sundsvall spräckte den där nollan.

Nu är det annorlunda.

– Jag har mer rutin och så länge tidningarna låter bli att skriva om hur gammal nollan är så känns det lugnt, säger Wiland och skrattar gott.

Tre ynka mål på tio matcher är allt som ramlat in bakom honom. Ytterligare ett bevis för att han borde vara en man för EM-truppen.

– Klart att jag vill dit men det är inget jag tänker på. För mig gäller bara att göra så bra ifrån mig som möjligt, sen får landslagsuppdragen komma som en bonus – om de kommer.

Magnus PJ Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons