Nyheter

TV: Elfsborg krigade till sig poäng

Elfsborg stod för stark insats hemma mot Helsingborg och fixade 1–1. Boråsarna spelade med en man mindre i 40 minuter efter att Sebastian Holmén visats ut. Se tv-klipp i artikeln!
Nyheter • Publicerad 29 september 2013
Foto: 
Foto: 

Två lag med spruckna gulddrömmar stod för dramatiken på Borås arena.

När röken skingrat sig stod det 1–1 på tavlan mellan Elfsborg och Helsingborg.

– Vi har inte uppfyllt förväntningarna i år, sade Elfsborgs-tränaren Jörgen Lennartsson inför matchen.

Men mästarna har ändå Europa-ambitioner i år igen.

Det har även Helsingborg, som fick lite extra tätvittring när IFK Göteborgs förlustsiffror från Kalmar blev kända knappt en timme före matchstart i Borås.

Bägge halvlekarna inleddes med röd bengalrök från den lilla HIF-klacken, och bägge gångerna tvingade spelarna vänta på att den skulle skingras.

I andra var rökutvecklingen så kraftig att de fick lämna plan under drygt fem minuter och när spelet väl kom igång igen, smög sig Imad Khalili fram i diset och kvitterade Elfsborgs ledning från första halvleken.

Matchklockan, som fortsatte att snurra under rökavbrottet, stod då på 47 minuter och Helsingborg var i allra högsta grad med i matchen igen.

Inte minst som Sebastian Holmén, mittback i hemmalaget, blev frilägesutvisad och Elfsborg tvingades till spel med tio man i 40 minuter.

Elfsborgs mål i första halvleken gjorde Lasse Nilsson på en retur sedan Marcus Rohdén prickat stolpen.

Elfsborg-Helsingborg

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.