Nyheter

Tränarjakten nu allt mer intensiv: "Vi vet vad vi vill ha"

Magnus Haglund valde att lämna Elfsborg.
I samma stund skruvades tempot upp i jakten på ersättaren.
Nyheter • Publicerad 4 november 2011
Ordförande Bosse Johansson dementerar att Jörgen Lennartsson är klar som ny tränare.
Ordförande Bosse Johansson dementerar att Jörgen Lennartsson är klar som ny tränare.Foto: Jan Pettersson
Foto: 

– Vi har börjat arbetet fullt ut nu, säger ordförande Bosse Johansson. Men Stefan (Andreasson) har så bra kontakter att vi ligger väl framme, och startsträckan kommer att vara klart mycket kortare än den brukar.

Innan månaden är över tror ordförande Johansson att en ny tränare kan presenteras.

– Ja, det tror jag absolut. Vi vet vilken profil vi vill ha på tränaren, och har märkt redan i dag att det är stort intresse för att vara chefstränare i IF Elfsborg. Fast egentligen behöver vi inte ha så bråttom. Träningen drar inte igång igen efter vinterledigheten förrän den 7 januari.

Enligt vad BT erfar är den före detta U21-förbundskaptenen Jörgen Lennartsson en av de kandidater som Elfsborg nu jobbar mot.

Flera svenska medier gick under gårdagen ut med att Lennartsson redan skulle vara klar, och uppgifter florerade om att Stabaek-tränaren skulle presenteras av Elfsborg vid en presskonferens i dag.

– Nej, så blir det inte, säger Bosse Johansson.

Har Lennartsson skrivit på?

– Nej det har han inte. Och inte någon annan heller.

Ordförande Johansson passade också på att tacka Magnus Haglund för hans åtta år i klubben:

– Jag vill hylla Magnus för det hårda jobb han har gjort för Elfsborg. Ett guld och sex raka Europaspel, varav ett gruppspel – det är en fin period i vår historia. Och något bra att jobba vidare ifrån. Han lämnar över stafettpinnen i ett mycket bättre skick än när han tog över, säger Johansson.

Troligtvis kommer Haglund att tackas av i samband med Elfsborgsgalan på Åhaga nästa lördag.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.