Annons
Nyheter

Teddy är en man för EM-truppen

Ny stormatch av Teddy Lucic.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2008

Då börjar allt fler prata om EM.

– Fast det är inget jag tänker på, säger Lucic själv.

Annons

Han ler dock brett när pendlingskompisen Anders Svensson kommer förbi och sjunger en käck sång:

”Teddy till landslaget, schalalala?”

– Förbundskaptenerna har inte ringt, och jag har väl tidigare sagt att jag inte är 100-procentigt motiverad. Nu siktar jag på att spela bra i de två matcher vi har kvar före uppehållet, säger Lucic – och slår bort snacket om att göra ett sjätte stort mästerskap.

I?går ställdes han inför årets kanske svåraste uppgift i allsvenskan, att stoppa Helsingborgs vassa duo Razak Omotoyossi och Henrik Larsson.

Det gick utmärkt.

– Fast han är jobbig att möta. Han rör sig mycket, och är grym på skarvningarna. Han hade några som var nära att gå i genom.

En kvällstidningsjournalist meddelar att Larsson besvarat berömmet, och bland annat kallat Lucic för ”fantastisk.”

Lucic ler nöjt.

– Bra, då har jag gjort mitt jobb?

Den här gången gjorde han sitt jobb i Elfsborgs mittförsvar ihop med Martin Andersson – i 87 minuter – och Johan Karlsson – resten.

Annons

Fyra olika partners

Totalt har han haft fyra olika partners på nio matcher. Utöver Karlsson och Andersson också Andreas Augustsson och Johan Sjöberg.

– Det har funkat bra, de som kommit in är fantastiskt bra allihop, de har varit med länge och har det i blodet – det är inga amatörer.

Det är inte Lucic heller. Med honom som försvarsgeneral har Elfsborg bara släppt in tre mål på nio matcher.

– Det är riktigt starkt, men vi har övat mycket försvarsspel. Så det är resultatet av hårt arbete av många, både under och inför matcherna.

På Borås Arena är nollan intakt efter fem matcher.

– Gött. Men jag tycker att vi spelat okej borta också.

Bara en farlig chans

I?går hade Helsingborg en riktigt farlig chans, det var när Razak Omotoyossi sprang igenom i första halvlek, men sköt precis utanför.

– Två–tre gubbar kom sent in i varje situation där, men annars kändes det hyfsat tryggt.

Annons

Efter paus tappade Elfsborg sin höga press, och föll tillbaka i planen.

Trots att gästerna hade många inläggslägen, och tre–fyra man fyllde på i straffområdet mest hela tiden, fick de inte ut mycket.

– De lyfte långt, och pumpade på. Vi vill inte ha det spelet, och det var lite jobbigt, men de kom inte till mer än halvchanser.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons