Annons
Nyheter

Mathias Svensson åker till Kenya

Elfsborgs Mathias Svensson, 34, åker i dag till Kenya tillsammans med klubbläkaren Carl-Axel Ekman.
Nyheter • Publicerad 20 augusti 2008

Vad är tanken med resan?

– Vi ska besöka det flickhem och den skola som Carl-Axel jobbat med i väldigt många år. Projektet går under namnet ”Garissa, girls home in Kenya”. Det handlar om vård och kvinnliga rättigheter.

Annons

Hur länge blir ni borta?

– En vecka.

Vad förväntar du dig?

– Säkert en hel del som man inte vill se. Det har varit gripande att bara se bilder Carl-Axel visat. Annars hoppas jag att min bild ska bli bättre om hur det hela sköts och att vi i Elfsborg sedan kan gå vidare i hjälparbetet.

På vilket sätt engagerar sig Elfsborg?

– I samarbete med Carl-Axel har vi pratat en hel del med sponsorer om situationen. Hittills har vi dragit in ett par hundra tusen och vi hoppas att de ska bli mer. Ofta vill en förening bara ha och ha, nu är det dags att visa att det finns andra sidor att ta av.

Din egen roll?

– Jag är väl lite av ambassadör för klubben. Tanken är också att jag ska spela en match med det lokala laget Red Eagles, men mest på skoj vad jag har förstått. Vi har en hel del trunkar med oss med dräkter, bollar och annat.

Tobias Hjelm
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons