Nyheter

Lasse Nilsson är på rätt väg

Kan vara lösningen på Elfsborgs problem med bottenlagen.
Nyheter • Publicerad 23 juli 2008

Elfsborg har förtvivlat svårt att få hål på bottenlagen.

Är Lasse Nilsson lösningen på måltorkan?

– Jag är ingen frälsare och vem som gör målen spelar ingen roll, säger han.

Elfsborgs målskytte har inte nått några högre höjder i år, men det som är extra nämnvärt är att av de 18 gånger laget lyckats få bollen i mål har 16 kommit mot Allsvenskans bättre lag. De gulsvarta har nämligen endast förmått göra två mål (Sundsvall, 2–0) mot fyra av de fem lagen som parkerar i botten av tabellen. Det femte möter de i dag – jumbon Norrköping.

Lasse Nilsson har inte varit med i de mållösa matcherna mot Ljungskile, Örebro och senast Gefle men hoppas bidra till en förändring. Han poängterar dock att resultatet är det viktiga, inte målskytten.

– Jag vill göra så gott jag kan och hjälpa till så att vi får ett så bra spel som möjligt. Men jag ser det inte som någon tävling vem som spelar mest eller gör målen.

Han tror inte att det är något signifikativt att laget har haft svårt att få bollen i nät mot just bottenlagen, utan att det mer är tillfälligheter.

– Jag är först och främst likgiltig inför vilka vi möter. Om det är Norrköping hemma eller Kalmar borta – det gäller bara att peta in bollen.

Om Nilsson gör sitt första mål, sedan återkomsten, i dag återstår att se men han lär inte få en hel match på sig. Den kvicke anfallaren är ännu inte fulltränad och han vet inte heller när han kommer att vara det.

– Det är omöjligt att svara på. Jag vill ju tro att jag orkar 90 minuter men det är inte realistiskt än. Just nu ligger jag nog på lite mer än en halvlek men det går i alla fall åt rätt håll, säger han hoppfullt.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.