Nyheter

Kalmars Henrik Rydström om skadan på Anders Svensson

Hur påverkar det här Elfsborg i guldstriden?
Nyheter • Publicerad 25 september 2008

– Det krävs ingen briljant hjärna för att förstå att det är ett avbräck att först?få Ishizaki skadad och sedan Anders Svensson. Båda är ytterst viktiga och centrala för Elfsborgs spel och då inte enbart för offensiven. Anders Svensson är ju en uppsamlande kraft.

Vad betyder det här för matchen på söndag?

– Det är omöjligt att säga om laget som sådant kommer att göra sämre resultat. Fotbollen är ologisk - när vi tappade Ari, som var den vår offensiv kretsade kring, började vi göra fler mål och ta fler poäng än någonsin tidigare. Detsamma skedde när Cesar lämnade i somras.

I mina ögon har dock Elfsborg en bred trupp, med många olika alternativ på de flesta posterna. Och ibland kan tråkiga händelser som de här skadorna få de andra i truppen att lyfta sig, de tvingas att lyfta sig och det skapas också utrymme för någon eller några som kanske hållt sig i bakgrunden.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.