Annons
Nyheter

Ishizaki börjar se slutet i Elfsborg

Bästa säsongsinledningen någonsin.
Nu ser Stefan Ishizaki slutet på sin tid i Borås.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2008
Foto: Jan Pettersson

FOTBOLL BORÅS

– Jag hjälper gärna Elfsborg till ett nytt SM-guld. Sen är det nog dags att ta mitt pick och pack och dra.

Annons

För allsvenska fans är inställningen till idolernas prestationer alltid tveeggad.

Å ena sidan är det förstås bra när spelarna är bra och bidrar till att laget är framgångsrikt.

Å andra sidan är det inte bra om de är ”för bra” – då ökar risken att de försvinner till en större klubb i en större liga.

Hur högt Ishizakis säsongsinledning värderas av utländska spekulanter återstår att se, men klart är att han aldrig börjat en säsong bättre än årets.

– Jag har presterat bra även tidigare men en så jämn och hög nivå som nu har jag inte uppnått förut. Fast bortamatcherna har inte gått så bra som jag velat.

Saknar du konstgräset?

– Nej, men vi för spelet mer på hemmaplan och då blir jag mer involverad. Jag såg en statistik på att jag haft bollen 200 sekunder per match på hemmaplan men bara 120 sekunder borta.

I matchen mot Kalmar förra helgen visade Stefan Ishizaki sig från sin allra bästa sida – igen. Med sevärda dribblingar, fina framspelningar eller luriga avslut.

BT-sportens knalleliga leder han klart. Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson tycker att han borde vara ett intressant namn för sommarens EM.

– Jag har ju spelat snart tio år i allsvenskan så jag blir inte så stressad och nervös inför de stora matcherna. Jag vet också bättre hur mycket tid jag har för olika saker på planen. Tidigare har jag kanske stressat mer med dribblingar och passningar.

Annons

Någon rasande utdelning i poängligan har det trots det inte blivit för Ishizaki, som annars har för vana att bjuda på både mål och assist i mängder.

Två mål och en assist på åtta matcher är rent av ett blygsamt resultat för Elfsborgs poängkung.

Elfsborgs poängkung är han likafullt, även om Fredrik Berglund och Joakim Sjöhage skuggar i den interna ligan.

– Vi har haft många chanser, till exempel mot Kalmar senast. Det viktigaste är ändå att vi vinner och inte vem som gör mål eller assist. Klart det är roligt om jag själv gör det, men det som är bra för laget är också bra för mig.

När Stefan Ishizaki kom till Elfsborg inför säsongen 2006 sa han uttryckligen att han ville vinna SM-guld och sedan få en ny chans i ett annat land och en större liga än allsvenskan.

I vintras förlängde han sitt kontrakt med Boråsklubben, men känner sig ändå närmare att lämna stan än förr.

Hur resonerade du när du skrev på det nya kontraktet? – Det betyder lugn och ro för mig personligen. Jag vet att jag har en klubb även om jag skulle åka på en skada. Sedan vill ju klubben förstås inte att jag ska gå som Bosmanfall.

Ishizaki har redan provat på fotbollslivet utomlands – i italienska Genoa och norska Vålerenga. Vartåt det bär nästa gång får framtiden utvisa.

Helst går du redan i sommar? – Det är lättare att komma in i ett nytt lag då. Kommer rätt klubb med rätt förutsättningar så är jag redo. Redan när jag kom hit sa jag att det var målet.

Erik Jullander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons