Annons
Nyheter

Hult tvingades kliva av: "Det är mycket värre än tidigare"

I den 36 minuten stapplade Niklas Hult av planen samtidigt som han tog sig för ryggen – en syn som oroar inför vad som väntar i veckan.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2014
Niklas Hult kliver av Strömvallen i sällskap med Elfsborgs sjukgymnast Susanne Malby. Hult klagade över ryggsmärtor och nu är hans ryggsmärtor och nu är hans medverkan i veckans matcher osäker.
Niklas Hult kliver av Strömvallen i sällskap med Elfsborgs sjukgymnast Susanne Malby. Hult klagade över ryggsmärtor och nu är hans ryggsmärtor och nu är hans medverkan i veckans matcher osäker.Foto: Robin Nordlund/Bildbyrån

På torsdag väntar AIK borta följt av söndagens cupfinal som är Elfsborgs enda väg ut i Europa den här säsongen.

– Det är klart att man aldrig vill missa matcher. Men nu är det två extremt roliga matcher, framför allt cupfinalen, säger Hult, som även tvingades kliva av på grund av ryggsmärtor i den senaste hemmamatchen mot Mjällby.

Annons

Enligt Hult själv var dock gårdagens smärtor betydligt värre.

– Innan har det gjort ont men jag har ändå kunnat köra på lite. Men det här var mycket värre än mina tidigare problem, den här gången högg det till rejält. Jag skulle göra ett ryck i en löpduell, men då högg det bara till och jag kände direkt att det inte skulle gå att fortsätta.

Hult fick behandling direkt och av säkerhetsskäl undersöktes han även av Gefles läkare på plats, bekräftar Elfsborgs sjukgymnast Susanne Malby – som sätter ett stort frågetecken inför Hults närvaro på planen i torsdagens match mot AIK.

– Det skulle vara en bonus om han kan vara med då, säger hon till BT.

Det innebär att den redan långa skadelistan med Viktor Claesson, Lasse Nilsson, Jon Jönsson och Henning Hauger har växt ytterligare.

Efter matchen kom nästa smäll. Viktor Prodell – som snyggt skarvade in segermålet i den 70 minuten – hade lätt att hålla sig för skratt i korridorerna på Strömvallen.

Som BT tidigare har berättat så avbröt han lördagens träning med smärtor i foten. Efter 77 minuter i går fick han känningar igen och han är just nu osäker på sin fysiska status.

– Det gör ganska ont faktiskt. Det hade jag visserliegen redan före matchen. Nu vet jag inte hur det går.

Är du orolig?

– Ja, men man får ta en dag i taget nu.

Elfsborgs tränare Janne Mian bekräftade också på presskonferensen att anledningen till att Prodell byttes ut var den ömmande foten.

Jonas Möller
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons